Goed doel

Streamer_HP

De opbrengst van De Bossche Haringparty 2019 gaat naar twee goede doelen die één ding gemeen hebben: ze maken het doodgewone gewoon, voor wie het doodgewone niet gewoon is. Zo kan iedereen meedoen!

Allereerst gaat de opbrengst naar de Stichting Leergeld ’s-Hertogenbosch. De vrijwilligers van deze stichting zorgen ervoor dat kinderen uit arme gezinnen kunnen deelnemen aan activiteiten binnen of buiten school. Er is dringend behoefte aan laptops, tablets en digitale scholing. Met De Bossche Haringparty 2019 stomen we kansarme Bossche kinderen klaar voor de digitale samenleving. 

Hiernaast steunen we de Stichting Super G ’s-Hertogenbosch. De Stichting Super-G is ontstaan als een spin-off van de Special Olympics Nationale Spelen in 2012. Sindsdien organiseren ze ieder jaar een groot sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. Voetbal, tennis, basketbal, paardrijden, wielrennen, badminton en wandelen staan op het programma. Ruim 600 deelnemers beleven een super gezellige en sportieve dag waar ze met enorm veel plezier op terug kijken. Of zoals een van de deelnemers het verwoordt: “Ik vind het leuk om te voetballen. En de prijsuitreiking, want we krijgen dan een medaille.”

De verenigingen en veel vrijwilligers maken deze dag mede mogelijk. Super-G is dit jaar op 26 mei en vindt plaats op locatie van de verenigingen. 

Voorgaande edities

In 2018 ging er € 18.600 naar de GefeliciflapstaartBox. Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje! Onder dit motto geeft de Gefeliciflapstaartbox kinderen die onder de armoedegrens leven, een box met alles wat je nodig hebt voor een cool kinderfeestje. Zo doet de stichting de kinderen een enorm plezier en helpt zij het taboe rond armoede weg te nemen en de schaamte te verlagen. Met de opbrengst van De Bossche HaringParty 2018 krijgen honderden arme kinderen een geweldige verjaardag. Ieder jaar weer.

In 2017 ging er € 16.111 naar de Stichting Bijzonder Gewoon. Deze stichting begeleidt bij het creëren van bijbaantjes voor kinderen met een beperking. Zo kunnen deze bijzondere kinderen gewoon meedoen in de samenleving.

NSGK

Logo NSGKEen samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven – dat is het ideaal van de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. In 2017 en 2018 verhoogde de NSGK de opbrengst van De Bossche HaringParty met 50%.