Goed doel

2024

Dit jaar gaat de opbrengst van de Bossche Haringparty naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur ’s Hertogenbosch & Vught en naar Vanzelfsprekend!?, een platform voor jonge mantelzorgers. 

Toch meedoen met voetbal, streetdance of theaterles
Het Jeugdfonds Sport en Cultuur ’s-Hertogenbosch en Vught maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Ze betalen de contributie of het lesgeld en soms ook voetbalkleding of dansschoenen. 

Meer taken dan vanzelfsprekend
Veel jongeren groeien op met een gezinslid met een chronische ziekte, mentale of fysieke beperking, verslaving of psychische kwetsbaarheid. Hierdoor hebben zij meer zorgtaken en kopzorgen, meer dan vanzelfsprekend. De Bossche stichting Vanzelfsprekend!? biedt ondersteuning, erkenning en begrip voor deze jonge mantelzorgers. 

2023

Dit jaar ging de opbrengst van de Bossche Haringparty naar Quiet Den Bosch. Zij maken lawaai voor stille armoede en zorgen dat iedereen meetelt. Met de opbrengst van €23.500 euro beleven pakweg 200 Bossche gezinnen in armoede een zorgeloos dagje uit. 

2022

De opbrengst van € 30.400 is voor Hambaken Connect. Dit is een jeugd- en jongerenwerk organisatie in ’s-Hertogenbosch Noord. Om jeugd en jongeren écht te kunnen helpen en perspectief te bieden, zien ze individuele vraagstukken in een breder verband en nemen ze het hele gezin mee. Wij zijn onder de indruk van de aanpak met drukbezochte activiteiten als middel om contact te maken. Een leesclub, kickboksen, een girlsclub en nog veel meer. Hambaken Connect draait op actieve en betrokken vrijwilligers, die onze steun meer dan verdienen. 

2021

Kinderen op 1 bij scholieren en studenten

De Bossche Haringparty Online bracht € 26.080,- op. Dit bedrag is bestemd voor Talent2Teach. Enthousiaste en getalenteerde leerlingen van het Sint-Janslyceum spijkeren een heel schooljaar kwetsbare kinderen bij uit groep 6, 7 en 8 van onder meer Brede Bossche Scholen. Geen vrijblijvend klusje, maar een volwaardige bijbaan met dito verdiensten. De scholieren worden daarbij gecoacht door pabostudenten van Fontys Hogeschool. Zo wordt iedereen wijzer: basisschoolleerlingen krijgen de kans die ze verdienen. Scholieren van het Sint-Jans lopen warm voor het onderwijs. En pabostudenten ontwikkelen hun talent als coach.

 2020

4 ever Digiclever. Met de restopbrengst van de Bossche Haringparty 2019, sponsoring in 2020 en subsidie van de gemeente kochten we 228 Chromebooks met toebehoren voor digitaal onderwijs voor honderden basisschoolkinderen van Brede Bossche Scholen. Vaak kwetsbare kinderen met een leerachterstand. Bekijk de explainervideo.

2019

We haalden we een recordopbrengst op van €22.000 voor twee goede doelen:

Tijdens Den Bosch Data Week 2019 in oktober deden Acer en Brand Loyalty een extra duit in het zakje voor Chromebooks. Samen met de opbrengst van de haringparty was er genoeg geld voor Chromebooks voor een hele klas op niet één, maar twee basisscholen. Naast de Duizendpoot werd dit Kindcentrum ’t Boschveld uit ’s-Hertogenbosch West. Veel leerlingen van beide scholen groeien op in een achterstandsituatie. Zij krijgen thuis nauwelijks digitale vaardigheden mee. Dankzij de Chromebooks krijgen deze kinderen een goede start in een digitale samenleving. Met dank aan alle sponsoren en deelnemers aan de veilingwand!

2018

In 2018 ging er € 18.600 naar de GefeliciflapstaartBox. Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje! Onder dit motto geeft de Gefeliciflapstaartbox kinderen die onder de armoedegrens leven, een box met alles wat je nodig hebt voor een cool kinderfeestje. Zo doet de stichting de kinderen een enorm plezier en helpt zij het taboe rond armoede weg te nemen en de schaamte te verlagen. Met de opbrengst van De Bossche Haringparty 2018 krijgen honderden arme kinderen een geweldige verjaardag. Ieder jaar weer.

2017

In 2017 ging er € 16.111 naar de Stichting Bijzonder Gewoon. Deze stichting begeleidt bij het creëren van bijbaantjes voor kinderen met een beperking. Zo kunnen deze bijzondere kinderen gewoon meedoen in de samenleving.

NSGK

Logo NSGKEen samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven – dat is het ideaal van de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. In 2017 en 2018 verhoogde de NSGK de opbrengst van De Bossche Haringparty met 50%.